Mesagerul Exploratorilor

Mesagerul Exploratorilor
A transmite, (a duce) un mesaj, a anunța, a aduce la cunoștință, a face cunoscut, a înștiința, a încunoștința, a da de veste, a vesti, a prevesti, a informa, a semnala. V. informație. - https://dexonline.ro/definitie/mesager/definitii

SimpleX este prima platformă de mesagerie instantanee fără identificatori de utilizator de orice fel (nici măcar numere aleatorii), 100% privată prin design!

Pentru a trimite mesaje, faceți o conexiune privată prin link sau cod QR prin unul dintre clienții mobili sunt disponibili pentru iOSAndroid și f-droid.

Caracteristici SimpleX Chat:

 • mesaje criptate end-to-end, cu editare, răspunsuri și ștergere;
 • mesaje care dispar cu opt-out per contact/grup;
 • reacții la mesaje;
 • bonuri de livrare, cu opt-out per contact sau grup;
 • mai multe profiluri de chat, cu profiluri ascunse;
 • acces la aplicație și coduri de acces pentru autodistrugere;
 • modul incognito - unic pentru SimpleX Chat;
 • trimiterea de imagini și fișiere criptate end-to-end;
 • mesaje vocale de până la 5 minute – de asemenea criptate end-to-end;
 • mesaje „în direct” – se actualizează pentru toți destinatarii pe măsură ce le tastezi, la fiecare câteva secunde - unice pentru SimpleX Chat;
 • „adresele” utilizatorilor de unică folosință și pe termen lung;
 • grupuri secrete de chat - numai membrii grupului știu că grupul există și cine este membrul;
 • apeluri audio și video criptate end-to-end;
 • verificarea codului de securitate a conexiunii, pentru contacte și membrii grupului – pentru a proteja împotriva atacurilor de tip man-in-the-middle (de exemplu, înlocuirea link-ului de invitație);
 • notificări push criptate end-to-end (conțin doar metadate criptate, nu conținutul real);
 • bază de date de chat portabilă criptată - vă puteți transfera contactele de chat și istoricul pe alt dispozitiv;
 • toate fișierele locale și mediile sunt criptate implicit;
 • imagini animate și „autocolante” (de exemplu, din fișiere GIF și PNG și de la tastaturi terțe).

Avantajele SimpleX Chat:

 1. Confidențialitatea identității, profilului, contactelor și metadatelor dvs.: spre deosebire de orice altă platformă de mesagerie existentă, SimpleX nu utilizează numere de telefon sau alte identificatoare atribuite utilizatorilor - nici măcar numere aleatorii. Acest lucru protejează confidențialitatea cu cine comunicați, ascunzând-o de serverele platformei SimpleX și de orice observator.
 2. Protecție completă împotriva spamului și abuzului: deoarece nu aveți un identificator pe platforma SimpleX, nu puteți fi contactat decât dacă partajați un link de invitație unic sau o adresă temporară opțională de utilizator.
 3. Proprietatea deplină, controlul și securitatea datelor dvs.: SimpleX stochează toate datele utilizatorului pe dispozitivele client, mesajele sunt păstrate doar temporar pe serverele de releu SimpleX până când sunt primite.
 4. Rețea proxy descentralizată peer-to-peer: puteți utiliza SimpleX Chat prin propriile servere de releu și, în continuare, puteți comunica cu persoane folosind servere de releu preconfigurate sau orice alte servere de releu SimpleX.
 5. Cod complet open-source.

Puteți să vă conectați la oricine cunoscut prin link sau să scanați codul QR (în apelul video sau în persoană) și să începeți să trimiteți mesaje instantaneu - fără e-mailuri, numere de telefon sau parole.

Profilul și contactele dvs. sunt stocate doar în aplicația de pe dispozitivul dvs. - serverele releu nu au acces la aceste informații.

Toate mesajele sunt criptate end-to-end folosind protocolul open-source cu clichet dublu; mesajele sunt livrate prin servere de retransmisie folosind protocolul de mesagerie SimpleX open-source. Evaluarea securității de către Trail of Bits: https://simplex.chat/blog/20221108-simplex-chat-v4.2-security-audit-new-website.html

Vă rugăm să trimiteți orice întrebări prin intermediul aplicației (conectați-vă la echipa prin setările aplicației!), e-mail chat@simplex.chat sau trimiteți probleme pe GitHub (https://github.com/simplex-chat/simplex-chat/issues)

Aflați mai multe despre SimpleX Chat la https://simplex.chat

Obțineți codul sursă în depozitul GitHub: https://github.com/simplex-chat/simplex-chat

Urmărește SimpleX pe Reddit (r/SimpleXChat/), Twitter (@SimpleXChat) și Mastodon (https://mastodon.social/@simplex) pentru cele mai recente actualizări.

Exploratorii pot utiliza adresa SMP a serverului:

smp://C0W9gkcctgU6V4cSv6wF8QJBng8t7nFix6L-wLwBX0c=@45.136.71.254:5223
xftp://pMzAbrZrBa25NMO3vozimb5kfb0uE1MDeJtN1zi0weA=@45.136.71.254:5224

Pentru a configura clienții mobili, deschideți Settings (Setări), găsiți opțiunea "SMP servers" (Servere SMP), activați "Configure SMP Servers" (Configurare servere SMP), apoi introduceți SMP Servers Address (Adresa serverelor SMP) pentru toate serverele pe care doriți să le utilizeze clientul.