Datele Exploratorilor

Datele Exploratorilor
(La pl.) Fapte stabilite (de știință), elemente care constituie punctul de plecare în cercetarea unei probleme, în luarea unei hotărâri etc. ◊ (INFORM.) Structuri de date = capitol al informaticii, care studiază modul de organizare a datelor. 2. (MAT.) Fiecare dintre numerele, mărimile, relațiile etc. care servesc pentru rezolvarea unei probleme sau care sunt obținute în urma unei cercetări și urmează a fi supuse unei prelucrări logice sau matematice. ♦ Reprezentare a informației (2) care poate fi memorată, transmisă sau prelucrată în cadrul unui sistem informatic. 3. (EC.) Date preliminare = indicatori asupra unui fenomen ce se desfășoară în timp, calculați înainte de încheierea lui, pe baza unor realizări efective și pe baza informații legate de posibilitățile și tendințele existente. - https://dexonline.ro/definitie/date/definitii

Datele pot fi prelucrate cu CyberChef, o aplicație web simplă și intuitivă pentru analizarea și decodarea datelor fără a fi nevoie de instrumente sau limbaje de programare complexe.

Vizitatorii portalului pot utiliza instanța publică de la adresa https://gchq.github.io/CyberChef/.

CyberChef încurajează atât persoanele tehnice, cât și cele non-tehnice să exploreze formatele de date, criptarea și compresia: codificarea, decodificarea, formatarea datelor, analiza datelor, criptarea, decriptarea, comprimarea datelor, extragerea datelor, efectuarea de funcții aritmetice față de date etc.

Există aproximativ 300 de operații în CyberChef care vă permit să efectuați cu ușurință sarcini simple și complexe.

Exploratorii pot utiliza oricâte operații doresc, în moduri simple sau complexe. Câteva exemple sunt următoarele:

Accesul la Datele Exploratorilor este permis numai pentru membri.