Desenele Exploratorilor

Desenele Exploratorilor
Reprezentare grafică a unui obiect, a unei figuri, a unui peisaj pe o suprafață plană sau curbă, prin linii, puncte, pete, simboluri etc. - https://dexonline.ro/definitie/desen/definitii

Desenele pot fi făcute cu ajutorul SVG-edit, un editor de grafică vectorială bazat pe web, gratuit și cu sursă deschisă. Acesta poate fi utilizat pentru a crea și edita imagini SVG (Scalable Vector Graphics) din cadrul unui browser web, fără a necesita instalarea de software suplimentar.

Vizitatorii portalului pot utiliza instanța publică de la adresa https://svgedit.netlify.app/editor/.

SVG-edit este o unealtă web bazată pe browser, bazată pe JavaScript, și a fost, de asemenea, transformată în addon-uri pentru browsere, cum ar fi un addon pentru Firefox, o extensie pentru Chrome și un widget independent pentru Opera. Există, de asemenea, o extensie experimentală de editare SVG pe MediaWiki care folosește SVG-edit.

SVG-edit este format din două componente majore: svg-editor.js și svgcanvas.js. Aceste componente lucrează în mod cooperativ. Fișierul svgcanvas.js poate fi utilizat în afara SVG-edit, permițând dezvoltatorilor să creeze interfețe alternative la canvas.

Accesul la Desenele Exploratorilor este permis numai pentru membri.