Documentele Exploratorilor

Documentele Exploratorilor
Un document este o reprezentare a gândirii, în formă scrisă, desenată, prezentată sau fixată pe un suport de memorie. Cuvântul provine de la cele latinești documentum:- act, act oficial și docere:- a învăța, preda. În trecut, termenul era folosit, în mod obișnuit, pentru a desemna o însemnare scrisă utilizabilă pentru a proba un adevăr sau un fapt. În era calculatoarelor, „document” înseamnă, de obicei, un fișier digital care conține în majoritate text, inclusiv structura și formatul său, cum ar fi fonturile, culorile și imaginile incluse. - https://ro.wikipedia.org/wiki/Document

Documentele sunt redactate on-line folosind CryptPad, o suită de colaborare care este criptată end-to-end și open-source. Suita este construită pentru a permite colaborarea, sincronizând modificările documentelor în timp real. Deoarece toate datele sunt criptate, serviciul și administratorii săi nu au cum să vadă conținutul editat și stocat.

Vizitatorii portalului pot utiliza o instanță publică, la alegere, de la adresa https://cryptpad.org/instances/.

Cu CryptPad, puteți crea rapid documente de colaborare pentru a lua notițe și a scrie idei împreună. Când vă înregistrați și vă conectați, obțineți capacitatea de încărcare a fișierelor și un CryptDrive unde vă puteți organiza toate pad-urile. Ca utilizator înregistrat, primești 100 MB de spațiu gratuit.

Puteți partaja accesul la un document CryptPad pur și simplu partajând o legătură. De asemenea, puteți partaja un link care oferă acces numai pentru citire la un pad, permițându-vă să vă faceți publice munca în colaborare, în timp ce puteți să o editați.

Puteți crea documente simple cu text îmbogățit utilizând CKEditor, precum și documente Markdown, care sunt redate în timp real în timp ce introduceți text. De asemenea, puteți utiliza formularul pentru sondaje și pentru a programa evenimente cu mai mulți participanți.

Accesul la Documentele Exploratorilor este permis numai pentru membri.