Diagramele Exploratorilor

Diagramele Exploratorilor
Reprezentare grafică care facilitează o demonstrație, permite înțelegerea unui fenomen, înfățișează corelația între două mărimi etc. - https://dexonline.ro/definitie/diagramă/definitii

Diagram ele sunt realizate cu ajutorul Diagrams.net, un software de desenare de grafice cross-platform dezvoltat în HTML5 și JavaScript. Interfața sa poate fi utilizată pentru a crea diagrame precum diagrame de flux, wireframe-uri, diagrame UML, diagrame organizaționale și diagrame de rețea. Părți din codul său sursă sunt furnizate sub licența open-source Apache 2.

Vizitatorii portalului pot utiliza instanța publică de la adresa https://app.diagrams.net/.

diagrams.net mai este disponibil gratuit și ca aplicație desktop offline pentru Linux, macOS și Windows. Aplicația sa offline este construită cu ajutorul cadrului Electron. Aplicația web nu necesită autentificare sau înregistrare online și poate fi deschisă de pe și salvată pe hard disk-ul local.

Formatele de stocare și export acceptate pentru descărcare includ PNG, JPEG, SVG și PDF. De asemenea, se integrează cu serviciile cloud pentru stocare, inclusiv Dropbox, OneDrive, Google Drive, GitHub și GitLab.com.

De asemenea, este disponibil ca plugin pentru a încorpora aplicația web în platforme precum NextCloud, MediaWiki, Notion, Atlassian Confluence și Jira.

A fost descrisă de recenzenți de tehnologie precum TechRadar și PCMag ca o alternativă la Lucidchart, Microsoft Visio și SmartDraw.

Accesul la Diagramele Exploratorilor este permis numai pentru membri.